Behandla fotsvamp

Behandla fotsvamp – slipp nagelsvamp

Visste ni att nagelsvampen oftast härrör från hudsvamp? Det är många som inte ens vet med sig att dom har hudsvamp eftersom den beter sig på olika sätt. Vanligast är att det blir en spricka mellan lilltån och nästa tå längst ned mot hudvecket. Det brukar svida ordentligt ibland med klåda. Här kan man förebygga genom att hålla torrt, torka ordentligt efter dusch och bad. Räcker inte det så finns det receptfria medel mot hudsvamp på apotek. Behandlar man inte så kan hudsvampen börja sprida sig och till slut nå upp i naglarna. Då är det genast svårare att bota. Här kommer en bild på hur det kan se ut mellan tårna. Oftast mellan lilltån och nästa.

behandla fotsvamp

Fotsvamp

En annan form av hudsvamp som är lätt att missa är mockasinsvampen. Här känns fötterna enbart torra och spruckna, ofta med en röd rand runt fotsulan = mockasin. Denna form är vanlig bland äldre när man haft fotsvamp länge den och brukar inte ge klåda så att den är lätt att missa.

BioCool Fotbad är en effektiv behandling vid hudsvamp och vårtor. En fotsalva som är omtyckt vid torra fötter är Fot & Handsalva Special som privatpersoner hittar hos våra återförsäljare.

Eftersom hudsvamp är lätt att förväxla med eksem och psoriasis finns det nya självtester att köpa vid misstänkt hudsvamp. Vi säljer självtester från YESNO, dessa smidiga produkter kan ni köpa hos våra återförsäljare.

Lite inspiration

Denna person har behandlat sina fötter med Fot & Handsalva Special

hälsprickor

Fin häl

Fler bilder hittar ni här.

Kontakta oss

Läs gärna min blogg. Där ger jag tips och råd om fotvård fotvards.blogg.se.

Har du frågor om Fotspecialisten.nu och våra produkter? Kontakta oss idag!

/Carola Richardson, Fotspecialisten.nu