FULLBOKAD – Aromaterapi kurs i Jönköping fredagen den 20 september 2019

KURSEN KOMMER ÅTER I VÅR – VI ÅTERKOMMER MED DATUM

Kursen vänder sig enbart till dig som är Fotterapeut!

Vi börjar dagen med lite fika när ni kommer.

Därefter bänkar vi oss för att lyssna på Ingrid Kutchsbach.

Vem är Ingrid?

Hon har drivit Aromaterapiskolan i Göteborg. I dag är Ingrid tillverkare för ett ett flertal ekologiska kvalitativa produkter i sitt företag vid namn Ingrid K. Hon importerar själv sina eteriska oljor och har en djup gedigen kunskap om alla ämnen och råvaror.

Vi är tacksamma som fått ta del av Ingrids kunskaper och hjälp med import av oljor när det kommer till våra egna produkter.

Under dagen får ni också ta del av hennes djupa kunskaper i en spännande värld av dofter och oljors egenskaper. Ingrid skriver ett personligt brev längst ner på sidan så att ni kan läsa mer..

Ni får blanda er egen personliga olja med hjälp av Ingrid och era nya kunskaper

Lunch

Eftermiddagen

Vi går igenom vilka eteriska oljor och andra aktiva ämnen vi har i Fotspecialistens egna produkter och vilka egenskaper de har.

Vi avslutar med frivillig lagershopping med rabatter för dagen.

Kursen i September 2019 är tyvärr full. 

Ni är välkomna att anmäla ert intresse inför vårens kurs 2020

Väl mött Hälsningar Carola.

Om Ingrid och företaget Ingrid K

När jag var liten var varje besök på Ferdinand Lundqvist och Meeths en högtidsstund. Jag älskade dofterna och de små proverna. Men när jag som liten tjej hänfört samlade på krämer och parfymer hade jag aldrig kunnat tro att det skulle bli en viktig del av mitt liv. Men livet överraskar ibland och det man drömmer om som liten kan bli sanning många år efteråt.

Att driva Aromaterapiskolan i Göteborg blev ett sätt att försöka förändra världen i liten skala Jag tror att man med dofter kan få naturens hjälp att hitta tillbaka till sig själv. Att se människor släppa sina rädslor och våga hoppa ut i det okända är en av de stora vinsterna med mitt arbete.

Dock tog undervisningen mycket tid från mitt intresse för aromaterapins produkter och till slut var jag tvungen att välja. Jag sålde skolan och efter att ha lämnat utbildningsdelen i goda händer tog jag mig an produkterna som alltmer hade kommit att fånga mig.

1997 startades företaget Ingrid K. De allra första produkterna var en liten serie aromatiska oljor skapade utifrån aromaterapin och traditionell kinesisk medicin. När jag sedan träffade den norske kemisten Bjørn O Langleite föll ytterligare bitar på plats. Han arbetade med att destillera eteriska oljor från nordiska växter och fick fram produkter av mycket hög kvalitet. Att använda våra rena nordiska råvaror blev en grund att bygga vidare från.

Sedan dess har produkterna utvecklats och blivit allt fler. Från terapeutiska produkter och certifierade behandlingar till personliga parfymer och hälsosam choklad. Men grunden är alltid den samma – rena naturliga råvaror, traditionell kunskap från världens alla hörn, kombinerat med modern teknologi och kontroll.
Resultatet talar för sig själv.

Alla Ingrid K produkter har aromaterapins helhetssyn på människan som utgångspunkt, en harmoni mellan naturliga råvaror och den moderna människan.

Välkommen till en kurs i Aromaterapins väldoftande värld!

Under dagen får du en bakgrund till aromaterapi, eteriska oljor och hur de kan påverka oss från topp till tå.

Du får svar på varför vårtor inte gillar citron och varför det kan vara bra att sprida doften av apelsin i behandlingsrummet vintertid.

Varför Bergamott är så bra att smörja fötterna med och kan samma olja lindra matsmältningsbesvär? Vilka oljor ger bakterier, svamp och virus en match och lite till…

Du får blanda en egen massageolja att ta med hem.

Du får med dig ett litet ”bra att ha kompendie”, din egenblandade olja, lunch och massa rolig, matnyttig kunskap!

Anmäl ert intresse inför vårens kurs 2020 via email så får ni information när det närmar sig.

 

Väl mött Hälsningar Carola.

Hitta till kurslokalen!

Adress:

Hedenstorp
Kärrviolsvägen nr 5 lgh nr 6
555 93 Jönköping

Vägbeskrivning.

Riksväg 40 sväng av mot flygplats, mot Hedenstorp S (södra) Kör på Mogölsvägen nästan längst bort. Sväng vänster in på Kärrviolsvägen nr 5. Lgh nr 6 inne på gården.

Kurslokal