Behandla fotsvamp – slipp nagelsvamp

Visste ni att nagelsvampen oftast härrör från hud/fotsvamp? Det är många som inte ens vet med sig att de har hudsvamp eftersom den beter sig på olika sätt.

Fotsvamp vid fuktiga fötter

Vanligt förekommande på yngre personer

Vid starten uppkommer det ofta är en spricka mellan lilltån och nästa tå längst ned mot hudvecket. Det brukar svida ordentligt ibland med klåda.

Här kan man förebygga genom att hålla torrt, torka ordentligt efter dusch och bad.

BIOpH+ Footcare,  Salvequick FootRescue och nya FunghiClear är bra behandlingsmedel. Räcker inte det så finns det receptfria medel mot hudsvamp på apotek. Behandlar man inte så kan hudsvampen börja sprida sig och till slut nå upp i naglarna. Då är det genast svårare att bota.

Fotsvamp

Fotsvamp vid torra fötter

Vanligast hos äldre personer

En form av fotsvamp som är lätt att missa är mockasinsvampen. Här känns fötterna enbart torra och spruckna, ofta med en röd rand runt fotsulan.

Denna form är vanlig bland äldre när man haft fotsvamp länge. Den formen brukar inte ge klåda, så den är lätt att missa. Det är svårt att läka ut dessa torra fötter enbart med en vanlig fotsalva eftersom de inte motverkar infektionen. Långvarig fotsvamp gör att huden också får sämre kvalitet med sprickbildningar, förhårdnader och flagig hud. BIOpH+ Footcare är en effektiv behandling vid fotsvamp. Nya FunghiClear kan vara en enklare behandling för äldre som har svårt att nå ner. Det är viktigt att kombinera både spray och fotbad med en bra fotsalva (de smörjer inte huden) ex Fot & Handsalva Special

Eftersom fotsvamp är lätt att förväxla med eksem och psoriasis finns det DNA tester att köpa vid misstänkt fotsvamp.

En fotsalva som är omtyckt vid torra fötter är vår storsäljare  Fot & Handsalva Special som privatpersoner hittar hos våra återförsäljare

Denna person har behandlat sina fötter med Fot & Handsalva Special

Innan behandling

Efter behandling

Fler bilder hittar ni här.

Kontakta oss

Har du frågor om Fotspecialisten.nu och våra produkter? Kontakta oss idag!

/Carola Richardson, Fotspecialisten.nu