Behandla fotsvamp – slipp nagelsvamp

Visste ni att nagelsvampen oftast härrör från hud/fotsvamp? Det är många som inte ens vet med sig att de har hudsvamp eftersom den beter sig på olika sätt.

Fotsvamp vid fuktiga fötter

Vanligt förekommande på yngre personer

Vid starten uppkommer det ofta är en spricka mellan lilltån och nästa tå längst ned mot hudvecket. Det brukar svida ordentligt ibland med klåda.

Här kan man förebygga genom att hålla torrt, torka ordentligt efter dusch och bad.

BioCool Fotbad och Salvequick FootRescue är bra behandlingsmedel. Räcker inte det så finns det receptfria medel mot hudsvamp på apotek. Behandlar man inte så kan hudsvampen börja sprida sig och till slut nå upp i naglarna. Då är det genast svårare att bota.

Fotsvamp

Fotsvamp vid torra fötter

Vanligast hos äldre personer

En form av fotsvamp som är lätt att missa är mockasinsvampen. Här känns fötterna enbart torra och spruckna, ofta med en röd rand runt fotsulan = mockasin.

Denna form är vanlig bland äldre när man haft fotsvamp länge och brukar inte ge klåda så att den är lätt att missa.Det är svårt att läka ut dessa torra fötter enbart med en vanlig fotsalva eftersom hudinfektionen gör att huden får sämre kvalitet. BioCool Fotbad är en effektiv behandling vid fotsvamp. Det är viktigt att kombinera fotbadet med en bra fotsalva ex Fot & Handsalva Special

Eftersom fotsvamp är lätt att förväxla med eksem och psoriasis finns det självtester att köpa vid misstänkt fotsvamp.

En fotsalva som är omtyckt vid torra fötter är Fot & Handsalva Special som privatpersoner hittar hos våra återförsäljare

Denna person har behandlat sina fötter med Fot & Handsalva Special

Innan behandling

Efter behandling

Fler bilder hittar ni här.

Kontakta oss

Har du frågor om Fotspecialisten.nu och våra produkter? Kontakta oss idag!

/Carola Richardson, Fotspecialisten.nu