Har du drabbats av nagelsvamp?

Cirka 50% av alla nagelförändringar beror på nagelsvamp oftast trådsvamp. Har du även hudsvamp (se behandla hudsvamp) så är risken stor att din nagelförändring beror på att infektionen spritt sig upp i naglarna.

Titta gärna på våra exempelbilder på hur nagelsvamp kan se ut.

Även när det gäller nagelsvamp så är vissa av oss mer disponerade att få infektionen. Här gäller samma råd som för hudsvamp för att undvika smittan.

På vissa av oss infekterar svampen lättare än hos andra. Det beror på många orsaker:

  • Arvsanlag
  • Sjukdomar som påverkar vårt immunförsvar,
  • Ålder,
  • Hur vi sköter våra fötter
  • med mera.

Har man lätt för att få hud och nagelsvamp så måste man förebygga lite extra. Exempelvis undvika smitta i offentliga duschar. Använd gärna badtofflor.

Att ta hand om hud och naglar är en fördel. Svampen får inte fäste lika lätt i stark hel hud och inoljade starka hela naglar. Håll torrt mellan tår, byt strumpor och skor ofta. Tvätta strumporna på avigsidan i hög temp gärna 75-90 grader så att de flesta sporerna dör. Enklast är att använda BioCools Safewash som säkerställer att alla mikroorganismer dör redan vid 30 grader.Desinfektera även skor som också kan innehålla sporer Ex med Ekodes fotspray. Den är bra både på hela foten och i skorna –allt i ett produkt.

En fantastisk produkt för att förebygga, behandla och motverka uppkomsten av nagelsvamp är Nåva Nagelgel som privatpersoner hittar hos våra återförsäljare.

Ett annat tips är också skifta preparat om utläkningen avstannar, man “tar infektionen från ett annat håll”.

  1. Ex kan man börja med Nåva nagelgel i kombination med BioCool (BioCool fotbad jobbar också mot hudsvampen)
  2. Sedan kan man gå över till Nagelkräm Special för att ännu senare i utläkningsfasen använda Nagelolja Special.

Fotografera nageln/naglarna angripna av nagelsvamp innan ni börjar för att kunna se effekten – man glömmer hur det såg ut från början.

Behandla också din hudsvamp samtidigt, om du har det.

Det finns självtester att köpa vid misstänkt nagelsvamp och/eller hudsvamp. Vi säljer själv/kliniktester från Dynamic Code och dessa smidiga produkter kan du som konsument, köpa hos våra återförsäljare.

Lite inspiration

Denna person har behandlat sin nagelsvamp i 10 månader. Se på bilderna nedan så fin hon blev!

Innan behandling

Efter behandling

Behandlad nagelsvamp

Det tar tid att behandla nagelsvamp

En nyhet vi har nu på vår klinik i Huskvarna är en avancerad laserapparat som verkar med två olika slags laser.
Den ena är läkande och stärker cirkulation och kroppens egna läkningsförmåga.
Den andra verkar antiseptiskt.

Båda går djupt och verkar i nagel anlaget och under nagel.

I kombination med våra effektiva utvärtes medel så hoppas vi få strålande resultat och kunna läka ut fler svår angrepp. Ni kan läsa mer om vår laserbehandling här: Lunula laser nagelsvamp

Dock tar det fortfarande lång tid att blir frisk från nagelsvamp.

Det är också ett målmedvetet arbete att behandla nagelsvamp varje dag men får man in det i rutinerna så är det lättare än att borsta tänderna.

Är du privatperson och letar efter var du kan köpa våra produkter? Här hittar du våra återförsäljares webbshoppar och butiker runt om i Sverige.

HITTA DIN NÄRMASTE BUTIK