Har du drabbats av nagelsvamp?

Cirka 50% av alla nagelförändringar beror på nagelsvamp, oftast trådsvamp. Har du även hudsvamp (se behandla hudsvamp) så är risken stor att din nagelförändring beror på att infektionen spridit sig upp i naglarna.

Titta gärna på våra exempelbilder på hur nagelsvamp kan se ut.

Även när det gäller nagelsvamp så är vissa av oss mer disponerade att få infektionen. Här gäller samma råd som för hudsvamp för att undvika smittan.

På vissa av oss infekterar svampen lättare än hos andra. Det beror på många orsaker:

  • Arvsanlag
  • Sjukdomar som påverkar vårt immunförsvar,
  • Ålder,
  • Hur vi sköter våra fötter
  • med mera.

Har man lätt för att få hud och nagelsvamp så måste man förebygga lite extra. Exempelvis undvika smitta i offentliga duschar. Använd gärna badtofflor.

Att ta hand om hud och naglar är en fördel. Svampen får inte fäste lika lätt i stark hel hud och inoljade starka hela naglar. Håll torrt mellan tår, byt strumpor och skor ofta. Tvätta strumporna på avigsidan i hög temperatur, gärna 75-90 grader så att de flesta sporerna dör. Enklast är att använda BIOpH+ Washing tablets som säkerställer att alla mikroorganismer dör redan vid 30 grader. Desinfektera även skor som också kan innehålla sporer exempelvis Ekodes. Den är bra både på hela foten och i skorna – en allt i ett produkt.

Steg 1. Vid behandling av nagelsvamp har vi en fantastisk produkt som är Nåva Nagelgel som privatpersoner hittar hos våra återförsäljare.
Bra att veta när man behandlar nagelsvamp är att det ofta tar lång tid, ett år eller mer är vanligt. Ha tålamod och fotografera helst utväxten för att se skillnaden.

Steg 2. Efter behandling med Nåva Nagelgel är det oftast bra att skifta till Nagelbalm Special när ny fin nagel ska växa ut. Balmet är mycket antiseptiskt och återfettande. Ni kan läsa mer om Balmet här: Nagelbalm-Special  

Steg 3. Det viktigt att ha motståndskraftiga naglar som motverkar återsmitta. Här har vi två olika oljor som ni kan läsa om mer dels Nagelolja Special och dels Nagelolja Eterisk.

Ett annat tips är också skifta preparat om utläkningen avstannar, man “tar infektionen från ett annat håll”.

Ex kan man ha börjat i steg 1med Nåva Nagelgel gärna i kombination med BIOpH+ och Ekodes Spray som också jobbar mot hudsvampen. Har man sedan gått över till steg 2 med Nagelbalm Special eller steg 3 med en nagelolja och märker att läkningen avstannar så kan man gå tillbaka till steg 1. Det är också bra att kombinera fler medel just för att angripa infektionen från flera håll. Här har vi också nya allt i ett produkten FunghiClear

Fotografera angripna nageln/naglarna  innan ni börjar behandling för att kunna se effekten – man glömmer hur det såg ut från början.

Behandla också din hudsvamp samtidigt, om du har det.

Det finns självtester att köpa vid misstänkt nagelsvamp och/eller hudsvamp. Vi säljer själv/kliniktester från Dynamic Code och dessa smidiga produkter kan du som konsument, köpa hos våra återförsäljare.

 

Lite inspiration

Denna person har behandlat sin nagelsvamp i 10 månader. Se på bilderna nedan så fin hon blev!

Innan behandling

Efter behandling

Behandlad nagelsvamp

Dock tar det fortfarande lång tid att blir frisk från nagelsvamp.

Det är också ett målmedvetet arbete att behandla nagelsvamp varje dag men får man in det i rutinerna så är det lättare än att borsta tänderna. Ge dina fötter 5 minuter varje dag så kommer dom att tacka dig.

Är du privatperson och letar efter var du kan köpa våra produkter? Här hittar du våra återförsäljares webbshoppar och butiker runt om i Sverige.

HITTA DIN NÄRMASTE BUTIK