Vad gör Fot & Hand Peeling till en unik produkt?

Jo den har flera egenskaper som ger era kunder det där lilla extra.

ANVÄNDNING

Enkel att använda: Massera in produkten på torr eller lätt fuktad hud. Om man vill massera en längre stund vid ex SPA-behandlingar kan man tillsätta lite vatten eller olja. Då ökar mikrocirkulationen i huden än mer. Vaxkornen av risolja ger en skonsam exfoliering.  Peelingen avlägsnar döda hudceller och främjar en jämnare och mer strålande hudton. De runda kornen skadar inte huden som ex skal, salt eller socker som är vassare.

Vid fotvård kan man massera lite extra på förhårdnader. Fotbada och/eller skölj sedan enkelt av peelingen för en pigg, fräsch och återfuktad känsla. Peelingen kommer att underlätta fotvårdsbehandlingen och ge en extra lyxig känsla för era kunder.

Extra användningstips i duschen:  Massera gärna även på ömma, stela muskler. Låt verka någon minut för att få igång värmeeffekten. Skölj sedan enkelt av. Lämnar huden med en frisk härlig och långvarig varm känsla. Används på samma sätt vid celluliter.

Används den i ansiktet för att få lyster och glow så undvik kontakt med ögon och extra känslig hud. Skölj av med rikligt av vatten.

Återfuktande egenskaper: Med ingredienser som Aloe Vera och vegetabiliska oljor hjälper produkten till att återfukta och mjukgöra huden.

Värmande långvarig effekt: Tack vare ämnet Hot Flux® får man en värmande effekt som ökar mikrocirkulationen i huden. Detta bidrar till att stimulera hudens naturliga processer och ger en fräsch och pigg känsla. Ämnet används ofta vid celluliter och i produkter mot håravfall på grund av ökad mikrocirkulation och näringstillförsel. Hot Flux® kommer från ämnet capsaicin – ett aktivt ämne i ex chilipeppar.

Fräsch doft: Innehåller ingen parfym. I stället har vi en effektiv kombination av eteriska oljor. Bergamott, Pepparmynta och Lavendel som ger produkten en behaglig och fräsch doft. De naturliga eteriska oljorna har i sig olika aktiva egenskaper utöver den härliga doften.

 

Vi lyfter två intressanta ämnen som gör peelingen speciell

Ämne 1 HotFlux@

Fot & Hand Peeling Innehåller ett aktivt ämne HotFlux® som sätter igång mikrocirkulation i huden och ger en ökad värmekänsla. Genom den förhöjda cirkulationen i huden stimuleras nybildning och upptag av andra produkter i huden, så passa på att smörja in huden med en fin crème efter behandling.

Här visas en bild på hur ämnet ökar cirkulationen i huden i olika koncentrationer efter 30 minuter. Vi har 0,5% som synes på högra bilden som ger en hög effekt.

Vad är Vanillyl butyl ether? Det är INCI namnet för Hot Flux® ett ämne som ökar cirkulationen i huden. Hot Flux® kommer från ämnet capsaicin – ett aktivt ämne i ex Chilipeppar och Cayennepeppar. I jämförelse med andra värmande ämnen är HotFlux® säkrare och effektivare med mindre risk för irritation.

Hur fungerar HotFlux®

Ämnet öppnar cellerna för kalciumjoner, vilket utlöser en neuronaktivitet och frisättning av signalsubstanser och blodkärlsvidgning. Huden får en förbättrad näringstillförsel och cirkulation. Detta bidrar till att stimulera hudens naturliga processer och ger en fräsch och pigg känsla HotFlux® motverkar också inflammatoriska processer. Används ofta i produkter mot celluliter eftersom ämnet stimulerar ämnesomsättningen och cirkulation. HotFlux® används också vid håravfall då hårsäckarna får mer näring.

Vi använder också Pepparmynta i peelingen, som tillsammans med HotFlux förstärker den cirkulationshöjande och stimulerande effekten.

Ämne 2 Peelingkorn av risvax

Oryza Zativa Cera Runda, milda men effektiva vaxkorn som har en, rengörande och exfolierande verkan. Eftersom vaxkornen är runda blir det inga mikroskopiska rispor i huden. (KahlBeads) peelingkorn av vax från risolja retar inte huden. Kornen smälter vid cirka 75 grader så de smälter inte under behandlingen. Den innehåller även återfuktande lugnande Aloe Vera och vegetabiliska oljor, detta gör peelingen mild. Produkten innehåller även Bergamottolja som också har en peelande effekt på förhårdnader.

Här kommer bilder på tester som visar varför runda korn är överlägsen för hudens hälsa.

Bilder (a) och (b) visar hud efter 3-veckors behandling med exfolierande rengöring antingen innehållande:

(Bild a) Runda KahlBeads vaxkorn av rislolja som vi använder. De är milt exfolierande utan att reta huden.

(Bild b) Kantiga korn av valnötsskal, sand, socker eller salt som kan leda till en störd hudbarriär med rodnad, hudirritation och skador. Vassa korn triggar även mer förhårdnader eftersom huden vill ”laga” skadorna. Det är också därför man inte ska fila överdrivet

INNEHÅLL

Aqua (vatten) gör att man kan ha även vattenlösliga ämnen i en produkt ex karbamid och Aloe Vera. Man gör en emulsion som förenar vattenlösliga ämnen och fettlösliga ämnen. Vilket utökar egenskaperna hos en produkt.

Urea (Karbamid) Hudvårdande, naturlig fuktbindare (NMF), karbamid finns naturligt i huden men mängden minskar med åren

Propylene Glycol, fuktbindande fettalkohol, ofta använt vid eksem och hudsvamp. Bra fuktbindare.

Aloe Barbadensis Leaf Extract Aloe Vera koncentrat, Hudvårdande, lugnande och läkande.  Aloe Veran vi använder är av hög kvalitet och ursprunget är Mexico.

Oryza Zativa Cera Runda, milda men effektiva peelingkorn av vax som har en, rengörande och exfolierande verkan. Eftersom vaxkornen är runda blir det inga mikroskopiska rispor i huden.

Cetearyl Alcohol Hudvårdande fettalkohol, skyddar huden mot avdunstning.

Decyl Oleate Hudvårdande, vegetabiliskt fettämne.

Glycerin sprider sig på huden och bildar en vätskereservoar som reparerar översta hudlagret, stratum corneum.

Caprylic/Capric Triglycerides Kapryl och Laurinsyra är två oljor utvunnet från kokosolja. Används ofta i hudvård. Verkar antimikrobiellt och inoljande.

Cera Alba 
Bivax, ger en skyddande fettbarriär

Simmondsia Chinensis Seed Oil
 Hudvårdande jojobaolja, är ett vax som påminner om hudens fettsammansättning därför accepteras den väl.

Acaia Senegal Gum 
förtjockningsmedel som består av torkad mjölksaft från trädet Senegaila senegal

Cetyl Alcohol Hudvårdande, vegetabilisk, emulgeringsstabilisator förhindrar salvan att skikta sig

Xanthan Gum 
  är ett naturligt framställt förtjocknings- och stabiliseringsmedel, det framställs av socker genom en bakteriell jäsningsprocess.

Olivoil Hydrolyzed Wheat Protein mycket vårdande kombination av veteprotein och olivolja som gör huden motståndskraftig

Cocamidopropyl Betaine mycket mild tensid som gör att det lätt går att skölja av peelingen men ändå behålla en mjuk skön, fräsch känsla i huden.

Hydrogenated Rapseed Oil Olja extraherad från Raps

Doften som är fräsch kommer från eteriska oljor med dessa egenskaper:

Citrus Bergamia Leaf Oil Bergamott
Är en Dyrbar eterisk olja. Den har peelingeffekt på förhårdnader, antiseptisk och har en deodoriserande god citrusdoft. Uppfriskande och renande egenskaper på oren hud. Antiseptisk och lugnande. Antifungal, antimokrobial, antioxidant. Har använts vid soriasisutslag. Det här kan vara en bra peeling vid fotvårdsbehandling för dessa besvär.

Lavandula Angustifolia Oil Lavendel kallas för Eteriska oljornas drottning eftersom den passar till så många områden. Balanserande, läkande och lugnande för huden. Jobbar bra tillsammans med Aloe Vera som också ingår.

Mentha Piperita Oil Pepparmynta, frisk fräsch doft. Kylande och sedan värmande. Antiseptiska egenskaper. Pepparmynta: Har först en kylande känsla när den appliceras på huden som sedan följs av värmande verkan på muskler och hud. Stimulerar tillsammans med HotFlux® ökad blodgenomströmning i huden. Har även viss antibakteriell och antiinflammatorisk effekt.

Vanillyl butyl ether Hot Flux® ett ämne som ökar cirkulationen i yttersta hudlagren och ger en värmande känsla som varar länge. Används även i cellulit produkter och produkter mot håravfall. Hot Flux® kommer från ämnet capsaicin – ett aktivt ämne i ex chilipeppar. I jämförelse med andra värmande ämnen är HotFlux® säkrare och effektivare med mindre risk för irritation. HotFlux® öppnar huden för kalciumjoner, vilket utlöser en neuronaktivitet och frisättning av signalsubstanser och blodkärlsvidgning. Huden får en förbättrad näringstillförsel. HotFlux® motverkar även inflammatoriska processer.

Glyceryl Oleate Hudvårdande emulgator. Den verkar förtjockande och gör att ingredienser blandar sig väl
Glyceryl Stearate Hudvårdande emulgator
Sodium Caproyl/Lauroyl Lactylate Har milda antimikrobiella egenskaper som brukar användas även i ekologiska deodoranter
Sodium Chloride Salt, används som ett naturligt konserveringsmedel och hämmar svamp- och bakteriebildning i produkten
Phenoxyethanol  mild säker konservering med en svag roslukt
Ethylhexylglycerin används för konservering.
Potassium Sorbate Salt av Sorbinsyra, ett säkert alternativ till parabener
Potassium Hydroxide Reglerar Ph-värde
Polyacrylate Crosspolymer-6 Stabiliserar och ger krämer en bra konsistens.
Sodium Benzoate  bensoesyrans natriumsaltvanlig konservering i livsmedel.
T-Butyl Alcohol Fettalkohol torkar ej ut huden.
Citric Acid Citronsyra reglerar Ph-värde

Limonene doftämne från eteriska oljor
Linalool doftämne från eteriska oljor

 

Finns som 100 ml och 400 ml klinikburk.

Är du privatperson och letar efter var du kan köpa våra produkter? Här hittar du våra återförsäljares webbshoppar och butiker runt om i Sverige.

HITTA DIN NÄRMASTE BUTIK