Nagelolja Special

Nagelolja Special är vår bäst säljande nagelolja. Den är extra antiseptisk genom aktiva eteriska oljor och det antiseptiska ämnet Decalact. Klinkförpackningen 30 ml flaska med hygienisk pipett är tänkt att använda under fotvårdsbehandling.

Oljan mjukar upp nagel och nagelfalser och underlättar därigenom behandlingen. Luktar också fräscht och gör naglarna glansiga och fina. Huden runt naglarna mår också bra av oljan. Finns även som egenvårdsprodukt med pensel för försäljning.

Oljan stärker ny sund fin nagel. Fotografera gärna din utväxt för att kunna följa förloppet. Oljan är gul och det kännetecknar kallpressade oljor.

Visste ni?

Visste ni att kallpressade vegetabiliska oljor är gulare än raffinerade? Det beror på att alla nyttiga ämnen är kvar i oljan, sedan har olika oljor olika färg men överlag är det så att ju mer färgad oljan är desto mer nyttigheter innehåller den. Bra basolja för naglarna brukar vara ex mandel, sesam, rishöljeolja och jojoba.

Nagelolja ska helst innehålla oljor med små molekyler som tränger ner bättre i nageln. Minst molekyler och största aktiva verksamma egenskaper har eteriska oljor. Ju mer innehåll av eteriska oljor desto mer aktiv, dock finns det en gräns som man inte bör överskrida. Så varför köpa nagelolja med konstgjord parfym när det finns eteriska oljor som är superbra för naglarna – Ex på bra eteriska oljor för naglar är Myrra, Pathouli, Citron, Lavendel, Timjan och exklusiva Citron Myrten.
Här ser ni tydlig skillnad i färg på två olika nageloljor, nu vet ni vilken som är bäst

Här ser ni tydlig skillnad i färg, den vänstra och fattig på näringsämnen. Den högra är gyllengul och rik ex på Fytosteroler

Ingredienser: Kallpressade oljor och eteriska oljor av bra kvalitet.

Oryza Sativa Bran Oil Risgrodd är en olja som är mycket lik jojobaoljan i sina egenskaper. Både Jojoba och Risgrodd påminner om hudens och nagelns eget fett. Därför accepteras oljan väl och penetrerar djupt.
Simmondsia Chinensis Seed Oil Jojoba olja som är mer likt ett vax.
Polysorbate 80 Fettsyra som gör att man kan blanda oljan med vattenlösliga aktiva ämnen
Citrus Limon Peel Oil Eterisk Citronolja från Citronskal bleker och ger glansiga naglar, antiseptiskt, cellregenerande
Backhousia Citriodora Leaf Oil Citronmyrten: exklusiv och dyr. Doftar mer citrus än citron självt. Citronmyrten har en mycket hög Citralhalt 90-97%. Tester vid Charles Sturts University i Australien visar att citronmyrten har en mycket bra anti-bakteriell effekt samt är effektiv mot virus och svamp. Testerna visade att den till och med är effektivare än den mer kända tea-tree oljan. Den är också mildare på huden
Sodium Caproyl/Lauroyl Lactylate. Deacalact Har antimikrobiella egenskaper som brukar användas även i ekologiska deodoranter
Thymus Vulgaris Oil Timjanoljaär antiseptisk, svamphämmande och en naturlig antioxidant.
Commiphora Myrrha Gum Oil Myrraolja som verkar antiinflammatorisk, antiseptisk, svamphämmande och sammandragande

Ämnen som ingår i eteriska oljor
Citral, Citronellol, Geraniol, Limonene, Linalool

Är du privatperson och letar efter var du kan köpa våra produkter? Här hittar du våra återförsäljares webbshoppar och butiker runt om i Sverige.

HITTA DIN NÄRMASTE BUTIK