Nåva Nagelgel innehåller en substans som motverkar och botar uppkomsten av nagelsvamp. Nagelgelen är framtagen av ett svenskt utvecklingsföretag. Gelen innehåller den aktiva ingrediensen 1,5 Pentanediol.

Ingredienser

Aqua, Glyerin, 1,5 Pentanediol, Propyleneglykol, Dimethicone, PEG-40 hydrogenated castor oil, Sodiumhydroxide, Carbomer, Artemisa Abrotanum leaf extract.

1,5 Pentanediol är verksam mot mikroorganismer såsom nagelsvamp, bakterier och virus. Den verkar effektivt genom osmos (vätskeutjämning) men är samtidigt mild mot huden. Gelen innehåller också Propylenglykol som verkar fuktighetsbevarande och har antimikrobiell effekt mot både bakterier och svampar. Propylenglykol är också svagt surt vilket motverkar tillväxten av nagelsvamp. Produkten är klassificerad som en medicinteknisk produkt klass 2.

Åbrodd-Artemisia Abrotanum

Åbrodd är en liten aromatiskt doftande buske som har en intressant lång historisk användning. Åbrodden i Nåva Nagelgel odlas och extraheras på den skånska ön Ven och baseras på Tycho Brahes läkeväxtplanteringar från mittenav 1500-talet. Extraktet är mycket koncentrerat och värdefullt.

Dosering och användning

Applicera ett tunt lager gel över hela den infekterade nageln ned till nagelroten med Nåva nagelgel morgon och kväll. Behandla angripna naglar utan uppehåll till naglarna förnyats och symptomen på nagelsvamp är borta. Generellt rör det sig om 6 månader för fingernaglar och 9 -18 månader för tånaglar vid kraftig svampinfektion.

Fortsätt gärna använda gelen en tid till en gång om dagen för att förhindra återsmitta. Om naglarna verkar torra och spröda efter behandlingen kan de återfettas med Nagelbalm Special eller Nagelolja Special, för att stärka och återfetta dem. Rådgör med läkare eller fotterapeut om inte nageln förbättras efter behandlingen, nagelförändringen kan bero på något annat än nagelsvamp exempelvis psoriasis. Diabetiker bör alltid konsultera behörig läkare innan behandling. Använd inte Nåva nagelgel om du är överkänslig / allergisk mot någon av ingredienserna.

Hudsvamp ska också behandlas med produkter avsedda för hudsvamp ex Footrescue, BiopH+ och Ekodes smart desinfektion, annars kan naglarna återsmittas. Glöm ej att nagelsvamp oftast kommer från huden så missa inte att behandla även huden.

Nagel med liten infektion där mindre än halva nageln är infekterad, har kortare behandlingstid. Behandla angripna naglar utan uppehåll morgon och kväll tills helt frisk nagel vuxit ut. Fortsätt gärna att använda gelen en tid till för att förhindra återsmitta av nagelsvamp. Även här är det bra att återfetta naglarna med exempelvis Nagelbam Special. En del naglar kan släppa från nagelbädden eller att delar av nageln faller bort. Det är den infekterade delen som släpper. När doseringen dras ned till en gång per dag i kombination med ex Nagelolja så stimuleras ny stark nagel och förhoppningsvis fäster nageln igen. Klipp bort lös nagel och använd ex Nagelolja Special dagligen vid dessa problem.

Det kan finnas levande svampsporer kvar som inte syns. Det är en fördel att gå på fotvård för nedslipning så att nageln tunnas ut och att angripna delar tas bort. Det tar ofta lång tid att bli frisk, ha ett helhetstänk när det gäller behandlingen. Tänk på att minimera svampsporer i din miljö ex skor och dusch. Använd också tofflor i offentlig miljö. Ekodes smart desinfektion

Lycka till!

Är du privatperson och letar efter var du kan köpa våra produkter? Här hittar du våra återförsäljares webbshoppar och butiker runt om i Sverige.

HITTA DIN NÄRMASTE BUTIK