Om mig!

Jag är auktoriserad fotterapeut sedan 20 år och har utvecklat ett special intresse inom medicinsk fotvård som är nagel och hudsvamp. Intresset av att utveckla egna medel kom sig av att på den tiden fanns det inte några receptfria effektiva medel i Sverige. Vi har gjort många tester på olika medel genom åren

Föreläsningar och kurser

I dag åker jag även runt och föreläser för fotterapeuter om nagel och hudsvamp. Fr o m den 1/12 2018 har jag även kursverksamhet i Jönköping. Minst 10 deltagare.

Dels för att sprida kunskap och dels för att lära ut hur man använder vårt sortiment på bästa sätt. Jag brukar komma om ni är minst 20 fotterapeuter och inte avståndet är alltför stort. Jag har också med mig produkter till mässrabatter på dessa träffar. Så det är inget att tveka på men jag behöver ha ganska lång framförhållning i kalendern.

Till sist men inte minst så är det roligt att träffa trevliga och mycket duktiga kollegor ute i landet. Alla borde någon gång gå till en medicinsk fotterapeut ansluten till ett förbund.

De flesta av oss behöver fotvård då och då. Risken finns att du kommer att bli fast och vilja få behandling regelbundet.

Våra Svenska produkter är gjorda med kärlek och högkvalitativt innehåll bl a exklusiva eteriska oljor. Nu använder vi även svensktillverkade tuber.

Det är väldigt givande och intressant att vara med och utveckla nya produkter samtidigt som mina ÅF fotterapeuter kan dra nytta av produkterna för att hjälpa kunder och höja sin omsättning.

Vårt eget varumärke säljs enbart genom medicinska fotterapeuter för att produkterna ska användas på rätt sätt. En medicinsk fotterapeut har kunskapen som säkerställer att kunden får rätt produkt och använder den på rätt sätt.

Vårt fokus

ligger på våra kunder och jag finns tillhands för att svara på frågor när det gäller tips och rådfrågning om behandling. Detta för att säkerställa att vi använder produkterna på rätt sätt Alla produkter kan sättas ihop på olika sätt så att kunden behovs tillgodogörs.

Samarbete

I dag samarbetar jag med flera företag när det gäller produkter till våra fötter.

I det gemensamma företaget Special Foot Produtcs Sweden AB tillverkar vi egna produkter med hög kvalite som verkligen gör skillnad för kunden. Här har jag en mycket duktig samarbetspartner med 70 års samlad erfarenhet av tillverkning till många kunder. Han har mycket idéer och vet vad som fungerar. Vi letar också upp nya effektiva aktiva ämnen som helst ska ha ursprung från naturen.

Det kan vara bra att veta att vi alltid väljer så bra ingredienser som vi kan hitta. Här tar vi hjälp av olika samarbetspartners. Det är klart att det blir dyrare men det gör mycket på produkternas effekt. Ex när det gäller eteriska oljor, kvalite på kallpressade basoljor och Aloe Vera. Dilemmat är ibland när det blir brist på ett ämne, då får man snällt vänta -inga genvägar här inte Det kan ibland bli så att det hinner bli tomt på lagret i väntan på olika ingredienser. Därför gäller det att ha så lång framförhållning som möjligt.

När det gäller tuber så har vi nu valt svenska tillverkare i Hjo som ligger bara några mil från mig.

Det är en hel del jobb att hålla alla bollar i luften men det är så roligt. Roligt också att kunna erbjuda dessa produkter till alla mina kollegor ute i landet. De säljs enbart genom medicinska fotterapeuter och finns inte på apoteken. Ni ska också kunna tjäna på att sälja produkterna, det är ni värda samtidigt som ni faktiskt hjälper kunden. EGENVÅRDEN är superviktig och här har ni produkter som verkligen gör skillnad.
Testa dom gärna på olika problemområden och ring gärna om ni vill ha tips från mig.

Hälsningar Carola Richardson