Ringblom Special

Ringblom Special innehåller lika mycket Ringblomsextrakt som Ringblom bisalva men är inte lika gul beroende på att det är en creme. En fet sådan men smälter parodoxalt in i huden extremt fort. Smörj fötter eller händer utan kladd men få stor effekt ändå.

VÅR NYA STJÄRNA!

Den är lite fetare än Fot & Handsalva Special fast den går in fortare ändå. Den kommer nog att bli lika populär som vår storsäljare Fot & Handsalva Special.

I denna produkt har vi använt en gammal läkeört som heter Camelina och Ringblomsextrakt. Den innehåller mycket mer aktiva ämnen än så ex Squalane (vanlig i bättre ansiktscremer) Kallpressad oliv, bivax. Inte minst aktiva eteriska oljor såsom Bergamott (min favorit) Eucalyptus och den mycket antiseptiska oljan Salvia.

Kallpressade ekologiska oljor och vaxer som är basen påminner nämligen väldigt mycket om hudens eget sebum så att den accepteras väl och fyller på huden på djupet.

Lanolinet som ingår är renad och av medicinsk kvalitet, det innebär att den blir mindre allergen. Det är sällsynt med allergi mot renad lanolin. Ett ämne som i sina egenskaper är mycket likt vårt eget naturliga kroppsfett. Ger en skyddande hinna och har lugnande egenskaper. Ex populära Elisabeth Arden Eight Hour Cream bygger på Lanolin.

Det intressantaste ämnet i vår Ringblom är nog ändå Camelina olja, det är en kallpressad olja från en urgammal gammal läkeört som har kommit i ropet igen. Odlad utanför Nyköping.

Den innehåller en perfekt balans av omega oljor och en hög andel naturlig E-Vitamin som ingen annan olja gör. Den ansågs läkande på olika hudproblem och ingår i vissa ekologiska ansiktscremer.

E-vitaminen och omegafettsyrorna i Camelinaolja har positiva effekter på huden och kan fungera antiåldrande, öka hudens elasticitet, verka konditionerande, mjukgörande och antiinflammatoriskt.

För övrigt ingår ämnen som Olivolja, bivax, karbamid, andra hudvårdande ämnen som ex Squalane och inte minst Kryddsalvia, Bergamott och Eukalyptus. Den är milt konserverad med ämnen som Natrium (sodium) Benzoate – vanlig när man konserverar ex sylt och Kalium (Potassium) Sorbate som också är vanlig i livsmedel.

Alltså är detta en creme som man inte behöver låsa in sig på att enbart använda på händer och fötter utan överallt på huden där man behöver lite extra hjälp. Testa gärna på problemhud, vi har fått bra resultat. Använd rikligt i början tills huden mättats för bäst effekt

Varför Ringblom Special

Före behandling

Med Ringblom special 2 ggr/dag cirka tre veckor

Aqua (vatten) gör att man kan ha även vattenlösliga ämnen i en produkt ex karbamid. Man gör en emulsion som förenar vattenlösliga ämnen och fettlösliga ämnen. Vilket utökar egenskaperna hos en produkt.
Cetearyl Alcohol Hudvårdande fettalkohol, skyddar huden mot avdunstning.
Urea(Karbamid) Hudvårdande, naturlig fuktbindare (NMF), karbamid finns naturligt i huden men mängden minskar med åren. I stora mängder >10% fungerar den hudupplösande. Max 10% är rek i fotsalvor. Verkar peelande och avfjällande vid förhårdnader.
Decyl Oleate  Hudvårdande, vegetabiliskt fettämne.
Lanolin renad Lanolin är mycket hudvårdande eftersom ämnet är likt hudens eget sebum.
Olea Europaea Fruit Oil  Kallpressad olivolja, hudvårdande olja med mycket omättade oljesyror.
Camelina Sativa Seed Oil kallpressad olja från en gammal gammal läkeört som  innehåller en perfekt balans av omega oljor och en hög andel naturlig E-Vitamin som ingen annan olja gör. E-vitaminen och omegafettsyrorna i Camelinaolja har positiva effekter på huden och kan fungera antiåldrande, öka hudens elasticitet, verka konditionerande, mjukgörande och antiinflammatoriskt
Cera Alba Bivax, ger en skyddande fettbarriär
Olivoil Hydrolyzed Wheat Protein mycket vårdande kombination av veteprotein och olivolja som gör huden motståndskraftig
Cetyl Alcohol Hudvårdande, vegetabilisk, emulgeringsstabilisator förhindrar salvan att skikta sig.
Squalane Utvinns från Oliver förekommer naturligt i små mängder i huden främst i hudens sebum. Det minska med åren och huden får då svårare att behålla fukt och spänst. Används ofta i ansiktsprodukter.
Acetylated Lanolin Alcohol Fettalkohol, Renad Lanolin är mycket hudvårdande eftersom ämnet är likt hudens eget sebum.
Glyceryl Oleate Hudvårdande emulgator. Den verkar förtjockande och gör att ingredienser blandar sig väl
Oleyl Acetate Hudvårdande fettalkohol
Calendula Officinalis Flower Extract från Ringblomma, välkänd för sina välgörande egenskaper. Innehåller lika mycket extrakt som brukligt i Ringblomssalvor.
Glyceryl Stearate Hudvårdande emulgator
Citrus Bergamia Leaf Oil Bergamott Är en Dyrbar eterisk olja. Den har  peelingeffekt på förhårdnader, antiseptisk och har en deodoriserande god citrusdoft
Eucalyptus Globulus Leaf Oil en antiseptisk eterisk olja, frisk doft
Salvia  Officinalis  Oil Salvia olja kommer från Salviablad, starkt antiseptisk och sammandragande. Deodoriserande.
Triethylcitrate från citron, deodoriserande.
Lactic Acid Mjölksyra Ph stabiliserare
Cetyl Acetate Hudvårdande vax
Stearyl Acetate Hudvårdande
Sodium Benzoate konserveringsmedel
Potassium Sorbate konserveringsmedel
Potassium Hydoxide konserveringsmedel
Sodium Caproyl/Lauroyl Lactylate Har milda antimikrobiella egenskaper som brukar användas även i ekologiska deodoranter

Ämnen som ingår i eteriska oljor:
Citral
Limonene
Linalool

Konserveringen är mild med ämnen som brukar användas även till att konservera livsmedel. Fri från parabener.

Är du privatperson och letar efter var du kan köpa våra produkter? Här hittar du våra återförsäljares webbshoppar och butiker runt om i Sverige.

HITTA DIN NÄRMASTE BUTIK